parlant de
Informació sobre Menorca
explorar
Coses a veure i fer
informació
Dades de interés
Buscar
Catalan
 
Español Ingles Alemán Frances Italiano
  Menorca Talayótica - Candidata Patrimonio Mundial
Bienvenidos
Menorca Cultural
Web oficial de turisme de Menorca
 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
Basilica de Son Bou A partir de la carta del Bisbe Sever i la correspondència de Conscenci, coneixem la maduresa i el grau d'organització de la comunitat cristiana de Menorca a principis del segle V. La intensa activitat cristiana a l'illa, almenys des del segle IV, es reflecteix amb el descobriment, fins avui, de 5 conjunts d'arquitectura paleocristiana hispànica: una petita església que no s'ha excavat encara a Sanitja, i quatre basíliques més a l'illa del Rei, Son Bou, es Fornàs de Torelló i es cap des port de Fornells. Llegir +
 

Basilica de Son Bou

A partir de la carta del Bisbe Sever i la correspondència de Conscenci, coneixem la maduresa i el grau d'organització de la comunitat cristiana de Menorca a principis del segle V. La intensa activitat cristiana a l'illa, almenys des del segle IV, es reflecteix amb el descobriment, fins avui, de 5 conjunts d'arquitectura paleocristiana hispànica: una petita església que no s'ha excavat encara a Sanitja, i quatre basíliques més a l'illa del Rei, Son Bou, es Fornàs de Torelló i es cap des port de Fornells.


La basílica, situada a l'extrem de llevant de la platja de Son Bou, és del segle V dC i està orientada cap al sud-est, presenta una planta amb tres naus separades per pilars, una capçalera tripartida i un petit vestíbul o nàrtex des d'on els que encara no havien estat batejats (els catecúmens) podien participar en els oficis litúrgics. La paret recta de la capçalera, que no sobresurt, és una de les grans similituds d'aquesta planta amb les del nord de Síria a mitjan segle VI. La pica baptismal, formada per un monòlit cilíndric a l'exterior i en forma de creu a l'interior (cosa poc usual a les basíliques menorquines), originalment devia ser als peus, però es conserva actualment al compartiment esquerre de la capçalera, a la part nord. Tot l'edifici està limitat per un rectangle. El paviment de l'edifici és de morter.
A l'exterior de la basílica hi ha enterraments molt simples i altres construccions probablement monacals.

Més informació:

Ubicació: Platja de Son Bou.
Població: Alaior
Titularitat: Consell Insular de Menorca
Gestió: Consell Insular de Menorca
Telèfon:
Web:
Aparcament:
Horari: OBERT A VISITES

 
fotofotofotofoto
 
 
EL TEMPS A MENORCA
VÍDEOS DE MENORCA
EL TEMPS A MENORCA
SEGUEIX-NOS A