Ciutadella S-4

Ruta circular que fa la volta de tota la zona sud del terme municipal de Ciutadella. El nivell de dificultat és alt a causa, sobretot, de la poca pedalabilitat d'algunes zones del Camí de Cavalls i de la llargada de la ruta.


Sortint del costat del cementeri Vell pel camí de Sant Jordi i el camí de la Reina, arribarem al camí Vell, des d'on seguirem les senyalitzacions de la ruta cicloturística de Ciutadella a Ferreries. Durant aquesta primera part de l'itinerari, a més de poder contemplar el característic paisatge en mosaic del camp menorquí amb la impressionant xarxa de paret seca, passarem pel poblat talaiòtic de Montefí, per diverses pedreres de marès, prop de la naveta des Tudons, al costat del poblat talaiòtic de Torretrencada, ens endinsarem en el barranc d'Algendar i sortirem pel camí Reial, per arribar a la cota més alta de la ruta. Deixarem l'itinerari senyalitzat per baixar fins a la mar per la carretera Me-22. Arribarem a la platja de Santa Galdana i des d'aquest punt fins a la urbanització del cap d'Artrutx pel Camí de Cavalls (GR 223).
Recorrerem, així, tota la costa sud de Ciutadella sense tocar asfalt, passant per les atractives platges verges de: Macarella, Macarelleta, cala en Turqueta, es Talaier, Son Saura, cala de Son Vell, cala Parejals i platja de Son Xoriguer. És possible que hàgim de baixar de la bicicleta en trams de molt poca pedalabilitat. Una vegada passada la urbanització del cap d'Artrutx, tornarem al Camí de Cavalls per recórrer la costa de ponent en direcció a Ciutadella per un camí tot pedregós i ple de roques que ens portarà fins a la platja de cala Blanca. L'última part de l'itinerari la farem combinant diferents camins rurals d'interior fins a arribar a Ciutadella.

Característiques

Distància: 55,10
Dificultat: Alta
Desnivell: 788,12