parlant de
Informació sobre Menorca
explorar
Coses a veure i fer
informació
Dades de interés
Buscar
Catalan
 
Español Ingles Alemán Frances Italiano
  Menorca Talayótica - Candidata Patrimonio Mundial
Bienvenidos
Menorca Cultural
Web oficial de turisme de Menorca
 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
Torre d’en Galmés és el poblat més gran de Menorca amb una extensió de 66.240 m2. La seva situació, a la part alta d'un pujol, el fa extremadament adequat per mantenir el control territorial de bona part de la costa sud de l’illa. Cronològicament va perdurar des del període navetiforme (1700-1400 aC), del qual es conserva un hipogeu prop de la zona de recollida d'aigua, fins a l'època romana tardana, encara que també s'han trobat restes de l'època islàmica (segle XII dC).Poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés Torre d’en Galmés és el poblat més gran de Menorca amb una extensió de 66.240 m2. La seva situació, a la part alta d'un pujol, el fa extremadament adequat per mantenir el control territorial de bona part de la costa sud de l’illa. Cronològicament va perdurar des del període navetiforme (1700-1400 aC), del qual es conserva un hipogeu prop de la zona de recollida d'aigua, fins a l'època romana tardana, encara que també s'han trobat restes de l'època islàmica (segle XII dC). Llegir +
 

Poblat talaiòtic de Torre d'en Galmés

Torre d’en Galmés és el poblat més gran de Menorca amb una extensió de 66.240 m2. La seva situació, a la part alta d'un pujol, el fa extremadament adequat per mantenir el control territorial de bona part de la costa sud de l’illa. Cronològicament va perdurar des del període navetiforme (1700-1400 aC), del qual es conserva un hipogeu prop de la zona de recollida d'aigua, fins a l'època romana tardana, encara que també s'han trobat restes de l'època islàmica (segle XII dC).


Consta d'una zona pública, on es troben els tres talaiots (1000-700 aC) situats al cim del pujol i el recinte de taula al costat del talaiot central, ja del període posttalaiòtic (650-123 aC). El seu capitell es va reutilitzar com a tomba en l’època romana tardana o medieval. Durant les excavacions arqueològiques de 1974 es va descobrir una figura egípcia de bronze del déu Imhotep, que pot contemplar-se al Museu de Menorca al costat d'altres objectes rituals del recinte. El comerç d'aquesta figura data del segle IV-III aC.
En el vessant sud del pujol es troben les cases del mateix període, que són circulars i estan compartimentades per murs radials que convergeixen en un pati central amb cisterna. En un lateral de cadascuna de les cases hi ha adossats altres edificis que conserven la coberta de lloses de pedra, sostingudes per columnes, que es van emprar com a magatzems o rebosts. La casa més monumental és la que es coneix amb el nom de Cercle Cartailhac, que data del segle II aC i l'excavació arqueològica de la qual es va efectuar l'any 2008. Finalment, trobem un sistema de recollida d'aigua de la pluja format per aljubs o dipòsits de diferents dimensions excavats en la roca. El conjunt del poblat va haver d'estar emmurallat amb una paret que connectava les cases entre si seguint una planta irregular.

Més informació:

Ubicació: carretera Alaior - son Bou
Població: Alaior
Titularitat: Ministeri de Cultura
Gestió: Fundació Foment del Turisme de Menorca
Telèfon: +34 971 157 800
Web: www.menorca.es
Aparcament: habilitat
Horaris:

 
fotofotofotofoto
 
 
EL TEMPS A MENORCA
VÍDEOS DE MENORCA
EL TEMPS A MENORCA
SEGUEIX-NOS A