Fort de Marlborough

Situat al costat sud de la bocana del port de Maó, a la cala de Sant Esteve, va ser construït pels britànics entre 1720 i 1726. Deu el seu nom a Sir John Churchill, duc de Marlborough, el general britànic més destacat de l'època. Juntament amb el castell de Sant Felip i la torre de Stuart o d'en Penjat servia per protegir l'entrada del port de Maó. L'any 1782 va ser parcialment destruït pels espanyols i va haver de ser reconstruït, amb algunes modificacions, durant l'últim període britànic (1798-1802).


És un petit fort amb un recinte central heptagonal que disposava de diverses peces d'artilleria per detenir el possible avanç enemic. Es va crear a partir d'un gran fossat amb una galeria de contraescarpa excavada a la roca. Des del recinte superior es pot gaudir d'una vista excepcional de la zona històrica del port de Maó, sens dubte un dels més desitjats del Mediterrani occidental per les potències de l'època.

En aquest cas cal destacar el muntatge expositiu que, amb el suport de la tecnologia, situa el visitant en l'època dels setges del fort Marlborough i explica la història tant de Menorca com d'Europa al llarg del convuls segle XVIII.

 

Horaris PreusMés informació:
Ubicació: Cala de Sant Esteve
Població: Es Castell
Titularitat: Consell Insular de Menorca
Gestió: Fundació Foment del Turisme de Menorca
Telèfon: +34 971 157 800
Web:
Aparcament:
Horari: OBERT A VISITES

 
Imatges relacionades