Castell de Sant Felip

Situat a la riba sud de la bocana del port de Maó, el castell de Sant Felip es va alçar a mitjan segle XVI, seguint els plànols de l'enginyer italià Giovanni Battista Calvi. Durant les successives dominacions britàniques el castell es va anar ampliant fins que el 1782, després del setge espanyol, es va aconseguir la rendició i Espanya va recuperar la sobirania pel tractat d'Amiens, i Carles III en va ordenar la demolició.


A la superfície encara hi queden restes, però el més impressionant d'aquesta visita es troba sota terra: diversos nivells de galeries subterrànies realitzades per espanyols i anglesos en les seves diferents ocupacions.
El castell suposa per a Menorca una mica més que una antiga fortificació: és el testimoni de gairebé dos segles i mig d’una història agitada. El visitant contemplarà el veritable esforç humà realitzat els segles XVI, XVII i XVIII, un extens laberint de galeries subterrànies on tres mil anglesos, soldats i civils, van passar sis mesos sota terra, en la conquesta espanyola de 1782.
Sant Felip, des de la riba sud del port de Maó, tanca aquest ampli ancó, baula estratègica de les comunicacions espanyoles amb Itàlia durant els segles XVI i XVII, i més tard arsenal naval britànic de suport a Gibraltar.

Més informació:

Ubicació: Carretera Sant Felip s/n
Població: Es Castell
Titularitat: Ministeri de Defensa
Gestió: Consorci del Museu Militar de Menorca i Patrimoni Històric Militar
Telèfon: 971 362 100
Web: www.museomilitarmenorca.com
Aparcament:
Horari: OBERT A VISITES

 
Imatges relacionades