Dominació Britànica

La incorporació de Menorca a la corona anglesa va tenir com a conseqüència una marcada i fructífera influència britànica, i va deixar per sempre senyals indelebles de la seva cultura, com són les nombroses paraules d'origen anglès incorporades a la llengua menorquina, els estils arquitectònics encara existents, plats culinaris, jocs infantils, danses, etc.

Els "boinders" ("bow window") o miradors i les típiques finestres de guillotina decoren encara moltes cases de Menorca. D'Anglaterra també es van portar molts mobles de l'estil de l'època (Reina Anna, Chippendale i alguns Sheraton), reproduïts més tard pels ebenistes locals. Així mateix, l'origen de la fabricació de la ginebra menorquina o "gin", que els artesans de Maó elaboren a partir de la destil·lació de ginebrons i alcohol vínic, es deu als anglesos, que la van implantar entre els seus gustos culinaris.

Els tradicionals "puddings" es van transformar en "greixera dolça"; el brou de carn magra de cama de vaca, en "brou de xenc". El suc de carn "grevi" i la "mantega anglesa" enriqueixen moltes receptes menorquines, i els saborosos "píquels" són cogombrets i tàperes en adob. Els nens continuen jugant a bales amb els "mérvels", entre ells les bromes són "joques" i es persegueixen cridant "fàitim" (pega-li).