Cooking Films, un maridatge perfecte de cinema i gastronomia

Els plaers audiovisuals del cinema i la bona cuina s'uneixen cada any en el cicle Cooking Films. Organitzat des de 2015 pel Festival Internacional de Cinema de Menorca, aquest cicle —que marida el millor cinema amb la gastronomia de l'illa— té com a escenari alguns dels millors restaurants de Menorca. Unes jornades on no només es busca estimular els sentits del públic, sinó també conscienciar sobre el que mengem i consumim. 

I és que el Cooking Films fa una clara aposta per l'economia circular, amb la promoció del producte local i la gastronomia menorquina, així com dels emblemàtics espais on es produeix. Tot això pensant tant en el públic autòcton com en el visitant puntual, per tal de donar a conèixer la riquesa culinària de Menorca dins i fora de l'illa. 

La cuina menorquina tradicional es fonamenta en la dieta mediterrània i ha aconseguit integrar amb èxit l'herència de les diferents cultures que han passat per les seves terres en el transcurs dels segles, com la francesa, l'anglesa o la musulmana. Elaborada amb ingredients frescos i de qualitat, procedents tant del camp com de la mar, el Cooking Films reivindica aquesta gastronomia natural i de temporada. 

Amb una completa programació per a tots els públics, aquest cicle de cinematografia i gastronomia es divideix en dues seccions: el Cooking Films, on els assistents poden gaudir alhora d'un menjar o sopar exclusiu elaborat pels millors restaurants de l'illa i de la projecció d'una pel·lícula o documental; i el Cooking Pro, que abasta una sèrie d'activitats en viu com ara exhibicions de cuina, degustacions i experiències que giren al voltant del producte menorquí. En aquest apartat, també s'hi inclouen col·loquis i esdeveniments que promouen les bondats de l'economia circular, de l'agricultura quilòmetre 0, i que mostren al públic com optimitzar al màxim els aliments i així generar els residus mínims. 

Així, doncs, el Cooking Films s'ha convertit en un excel·lent ambaixador de la producció alimentària de Menorca, que potencia i dona a conèixer una gran varietat de productes locals així com els productors de l'illa, fins i tot dels menys coneguts quan es parla de gastronomia menorquina, com per exemple l'oli, el vi, la mel o la cervesa. Tot això amb l'ajuda de reconegudes personalitats de l'escena cinematogràfica nacional i de la restauració, que participen en el cicle per donar suport a aquests productes, a la cultura i al cinema a l'illa.